Over Salva & Sally

Het SALVA & SALLY gevoel

Mijn naam is Karen Lemaire. Rond 2001 ben ik begonnen met het maken van kleding voor mijn dochter. Omdat er vaak werd gevraagd naar waar ik haar ‘sprookjesachtige’ kleding kocht, ben ik begonnen met het maken van kinderkleding onder de naam Salva & Sally. Dit heb ik een aantal jaar gedaan tot dat het zo goed liep dat het niet meer goed te combineren was met mijn gezin en jonge kinderen. In de jaren daarna ben ik van alles gaan ontdekken. Tekenen, illustreren, papier scheppen, handletteren, blockprinten, zeefdrukken en nog heel veel dingen meer. Ik word er gelukkig van als ik iets nieuws kan ontwerpen en kan maken. Het is mijn grote passie! Alle items die ik maak, zie ik als kleine stukjes kunst. Voordat ik iets ga maken, heb ik een grof idee in mijn hoofd maar alles valt pas op zijn plaats op het moment dat ik iets aan het maken ben. Ik houd van mooie stoffen en natuurlijke materialen zoals katoen en katoenen badstof. Ik vind het erg belangrijk dat items niet alleen mooi zijn maar ook van een stevige en goede kwaliteit zijn.

Vlaggetjes

Salva & Sally kenmerkt zich door de handgemaakte vlaggetjes. Waarom zou je wachten tot er een speciale gelegenheid is om vlaggetjes op te hangen? Een vlaggenlijn zorgt voor gezelligheid en sfeer, en dat is altijd fijn! Ze zeggen weleens spreekwoordelijk dat je in je leven zelf de slingers moet ophangen. Laten we dat gewoon doen! 

Naast de vlaggenlijnen verkoopt Salva&Sally ook losse vlaggetjes, zodat je zelf je eigen vlaggenlijn kunt samenstellen. Zo kun je zelf je eigen levenslijn door de jaren heen samenstellen. Een vlaggetje als je gaat samenwonen, als je gaat trouwen, het moment dat je zoon wordt geboren, je dochter één wordt of je gaat verhuizen. Ook minder fijne momenten kunnen zo een plekje krijgen aan deze levenslijn. Zo kan de lievelingsbloem van een dierbare die er niet meer is, een mooie herinnering zijn aan jouw levenslijn. Losse vlaggetjes kunnen een mooi gebaar zijn om aan iemand cadeau te doen.

Alle vlaggetjes worden gemaakt van een mooie katoen in de kleur naturel of in een met de hand geverfde pastelkleur. De gekleurde vlaggetjes worden steeds in een ander bad met bijvoorbeeld avocado’s of bloemblaadjes geverfd waardoor nabestellen in exact dezelfde kleur niet mogelijk is.

One of a kind

Alle items die ik maak, zie ik als kleine stukjes kunst. Voordat ik iets ga maken, heb ik een grof idee in mijn hoofd maar alles komt pas tot leven op het moment dat ik iets aan het maken ben. Daardoor is ieder item uniek. Ik vind het erg leuk om het hele proces in eigen hand te hebben. Het ontwerpen van een item, het maken ervan tot en met het item op een leuke manier verpakken. Ik vind juist het hele proces leuk en afwisselend. In principe verkopen we wat er op de website staat maar ook voor custom made items staan we open. Ik nodig je dan ook van harte uit om contact op te nemen via email met je vragen of verzoeken. Vergeet niet je foto’s te delen met #SalvaenSally.

 

 

Handgemaakt, eigenzinnig en uniek
IMG_20200912_175103_088
IMG_20200912_174930_166
IMG_20200912_174133_321
IMG_20200912_174211_736
IMG_20200912_174620_222
opbergzakje bloem
IMG_20200912_172958_727
IMG_20200912_173034_470

Vorige
Volgende